Jdi na obsah Jdi na menu
 


Běh na Karlštejn

28. 11. 2006

V sobotu 25.11.2006 se konal již 34.ročník Běhu na Karlštejn. Jako vždy byl hlavním pořadatelem zakladatel této akce předseda oddílu vodní turistiky Michal Krupka. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 15 závodníků v kategoriích mužů a žen z Kotva i hosté. Závod proběhl za příznivého počasí.

Kromě závodníků se této akce zúčastnili také členové OPT, kteří šli celou trasu, také členové OLT, z nichž někteří si vybrali zkrácenou trasu. Také zde bylo několik členů oddílu cyklistů, kteří si závod projeli na horských kolech. Samozřejmě také se konal „Antikarlštejn“, kterého se zúčastnili členové OPT. Po ukončení závodu následovalo posezení při kytaře.

Pro ty, kteří tuto zajímavou akci neznají, podáváme bližší informace. Start závodu je u stanice autobusů Nádraží Braník, cíl je v hospodě u nádraží v Karlštejně. Trasa vede přes branický most do Malé Chuchle, přes Slivenec, Třebotov, Solopysky, Vonoklasy, Mořinku do Karštejna. Běží se většinou po polních a lesních cestách, také volným terénem a kousek po silnicích. Trasa měří kolem 26 km, na některých místech ji pořadatelé vyznačí fáborky. Každý závodník dostane kopii mapy s vyznačenou trasou. Přesto se stane, že občas někdo zabloudí, ale to už k tomuto závodu patří. Startovné se zde neplatí, dopravu zavazadel závodníků do cíle zajišťuje pořadatel závodu.

Zveme Vás na příští rok na 35. ročník Běhu na Karlštejn.